Hajó Magazin

Kékszalag nevezés Budapesten

Holnap, szerdán már lehet nevezni a 49. Kékszalag Erste World Nagydíjra.
Helyszín és időpont: Magyar Sport Háza földszinti nagytárgyaló (1146 Budapest, Istvánmezei út 1–3.), 12:00-20:00 óra.

A nevezőknek lehetősége nyílik az Autistic Art Alapítványt vagy a Pethő Intézet működését támogatni.
Az  Erste World munkatársainak segítségével megismerkedhettek a Kékszalag applikációval is.

Akiknek még hiányzik az idei évi biztosításuk, az MVSz együttműködő partnere, a Generali segítségével még megköthetik azt. Kérjük keressék Tóth Gabriellát, a +36 20 360 1722 telefonszámon. 

A nevezési díj: 11.000 Ft/fő. Az 1989. január 1. és 2004. december 31. között született versenyzőknek: 5.500 Ft/fő. 2005. január 1-jén és az azután született versenyzők nem fizetnek nevezési díjat. 

Mindenkinek javasoljuk a VIHAR rendszerbe történő online előnevezést, azoknak is, akiknek a rendszerbe még nincs  feltöltve az összes szükséges dokumentuma. Azokat, akik nem biztosak benne, hogy mely igazolásaik érvényesek a rendszer szerint, kérjük hozzanak magukkal minden dokumentumot: hajóvezetői engedély, sportorvosi igazolások, hajólevél, biztosítási kötvény.
Ha vendég is lesz a hajón, szükség van a befogadói nyilatkozatra és a versenyző nyilatkozatára, valamint orvosi igazolására.
A nyilatkozatok letölthetők a kekszalag.hu Verseny/dokumentumok oldaláról. A rajtengedélyes sportoló nevezési díja 22.000 Ft/fő.

A helyszínen a nevezési díjat mind készpénzzel, mind bankkártyával ki lehet egyenlíteni, de természetesen lehet előzetesen a VIHAR rendszeren keresztül nevezni és fizetni is.

A balatonfüredi nevezés 2017. július 5-én 11:00 és 22:00 között lesz a balatonfüredi Anna Grand Hotelben (8230 Balatonfüred, Gyógy tér 1.)
Érdemes kihasználni a lehetőséget, Budapesten tapasztalataink szerint mindig gyorsabban túl lehet esni a formaságokon. Ráadásul, ha valamilyen probléma van, még lehet orvosolni a balatonfüredi nevezésig.

Finn Master Európa Kupa

Berecz Zsombor santanderi világkupás parádéja mellett kissé mostohán bántunk (bántam - én, a részvétel helyett távol irigykedő Ruji) a tihanyi Finn Masters Europe Cup verseny végéről szóló tudósítással. Ettől még az ott versenyzett örök fiataloknak persze remek napjaik voltak...
Június 9-én pénteken a tihanyi Finn Master Euro Cup utolsó napján a tükörvíz jelenségében gyönyörködhettek a versenyzők, egészen délig. Akkor egy 4-7 csomós szél kicsábította a mezőnyt, ám ez hamar annyira legyengült, hogy nem lehetett rajtot indítani. Délután 3 előtt valamivel Beliczay Marci, alias Bőrtok, a főrendező lelőtte a versenyt. Így végül öt futamból hirdettek végeredményt.

Bővebben...

Santander Finn Medal Race

Fotó: Tóth Bogee

Gyenge-mérsékelt szélben rendezték a santanderi világkupa utolsó felvonását, a Finn Medal Race-t. A futamot Berecz Zsombor előnye négy pont volt Ben Cornish és hat Edward Wright előtt. Ez jól néz ki, de azért nem egyszerű ezt az előnyt aranyéremre váltani. Elég ugyanis egyetlen hajó Ben Cornish és Berecz Zsombor közé, és máris fordul a kocka, a brit a győztes. Tulajdonképpen nem megoldhatatlan feladat tartani a britet, de ugyanakkor ott van még Edward Wright, a világ jelenleg egyik legjobb Finnese, aki ki fogja használni, ha a két esélyes egymással van elfoglalva. És Zsomborék a mezőny második felében vívják a csatájukat, akár még nevető harmadikként ki is kaparhatja magának a gesztenyét.

Bővebben...

Santander, Finn 10. fuam

Fotó: Robert Deaves

Ismét futamgyőzelem, és még ennél is több!
Izgalmakat tartogat a tizedik futam is a World Sailing világkupa versenyen. Berecz Zsombornak szurkoltunk.
A szél az előző napokhoz képest mérsékeltebb, sokszor inkább gyenge volt, 7-9 csomó között fújt, ritkán erősödött fel 10 csomósra. Az előrejelzés nem nagyon működött, sem a beígért seabreeze, sem az áramlás nem úgy jött, ahogy ígérték. Nem annyira a szélfordulók voltak a meghatározóak a taktikában, hanem a pöffök, amelyek nem egyértelműen kötődtek egy-egy oldalhoz. Erre kellett ma nagyon figyelniük a versenyzőknek.  

Bővebben...

Zsombi vezet Santanderben!

Fotó: Tóth Bogee

Berecz Zsombor kilenc futam után vezet a santanderi világkupa versenyen!
A tíz csomós szélben rendezett futamon Zsombor végig a két brit ellenfelére vitorlázott. Sikerrel tette, a futamban elért ötödik helye elég volt ahhoz, hogy összetettben átvegye a vezetést!
Egy pont az előnye Ben Cornish-sal szemben, Edward Wright már öttel van mögötte. Negyedik a szintén brit Henry Wetherell 16 pont hátrányban. A többiek egyelőre lőtávon kívül...

Bővebben...

Vadnai Jonatán a 10. futamban a HARMADIK!

Fotó: Tóth Bogee

Santander, szombat, Laser 10. futam
Jonatán ismét a jó oldalon indul, kreuz-ban most is megvan a sebessége, és negyediknek ér fel a kreuzbójához.
A szél folyamatosan gyengül, a kezdeti tíz csomónak már nyoma sincs, hatcsomós szélben hátszelezik a mezőny. Jonatán a baloldalon vitorlázik, féltávnál tartja a helyét. Az első hajó Filip Jurisic meglépett, de a következő tíz szoros meccset vív. A szakasz végefelé azzal a Nick Thompsonnal csatázik, akit korai rajt miatt kizártak. Thompson persze ezt nem tudja, keményen védekezik, de kikap.

Bővebben...

Vadnai Jonatán a hetedik!

Fotó: Tóth Bogee

Santander, szombat, Laser 9. futam
A magyar érdekeltségek közül kétórás halasztást követően a Laser osztály kezdett.
Vadnai Jonatán egy közepes rajtot követően kicsit beszorult a mezőnybe, de jó irányba nyitott, ezzel kitisztázta magát, majd fokról fokra lépdelt elire. A frissebb szélben vitorlázva jutott a tizedik helyre, amikor még egy várt szélforduló is segítette, hogy ötödiknek vehesse a kreuzbóját.

Bővebben...

Korábbi számaink