Hajó Magazin

2014. január

Újabb világbajnoki cím és bronzérem

Vadnai Benjamin és Jonatán

 

4Mintha egy hollywoodi történetet néznénk a moziban… olyat, ahol a jó elnyeri jutalmát. A tehetség – ha kellô szorgalommal párosul – nagy tettekre jogosítja fel azt, akikben ezek a tulajdonságok megvannak. A két Vadnaiban megvannak, így sorra nagy eredmények születnek. A folytatáshoz még valami szükséges: ne szálljanak el maguktól. Ennek azonban egyelôre semmi jele, alázattal végzik a dolgukat.

Vadnai Benjamin és Jonatán

Sikerre ítélve

 

4Vitathatatlanul tehetségesek, mint ahogy a pályájuk kezdetén az opés versenyzôk egy jó része. Hogy miért pont ôk ketten jutottak el oda, ahol ma tartanak? Egyszerû a válasz: a rengeteg elvégzett munka miatt. Ráadásul ôk élvezik amit nap mint nap csinálnak. A Balatonfüredi Yacht Club versenyzôi – elsôsorban persze Benjamin –, ma már kimondva, Rióra készülnek. Ebben a SailCoach is segíti ôket.

Spartacus utánpótlás program

Újra az élmezônyben

 

4Török Péterrel és Goszleth Marcellel beszélgettem az utánpótlás terén valaha oly’ eredményes Szpari két jelenlegi edzôjével, akik kimondatlanul is az elôdök nyomán járva szeretnék megismételni a korábbi sikereket, és sokat tesznek azért, hogy klubjuk ismét vezetô szerepet játszhasson a fiatalok vitorlásversenyzésében. Persze, szokás szerint sok minden egyébrôl is szó esett.

Az Év Vitorlázói Magyarországon

Érdi Mária és Vezér Károly

 

4A 2013-as szezon után a bôség zavarával küzdhetett a Magyar Vitorlás Szövetség Elnöksége, hogy kit válasszon az év legjobb magyar vitorlázójának, hiszen soha még ilyen eredményes évet nem zárt a magyar vitorlássport. Számos világ- és Európa-bajnok, érmes vagy helyezett vitorlázóval büszkélkedhetünk.

Osztrák Boat Show folytatja sikertörténetét!

BOOT Tulln

 

4Az osztrák vásárvárosban, Tullnban immáron 42. éve kerül megrendezésre az osztrák hajókiállítás. Ez a legnagyobb és legátfogóbb hajó és a vízisport vásár Közép- és Kelet-Európában. A kiállítás 2014. március 6. és 9. között, minden nap 10-tôl 18 óráig tart nyitva!

Együtt vagy külön?

MVSz vs. MVK?

 

4Magyar Vitorlás Szövetség kontra Magyar Vitorlás Központ? Számomra érthetetlen, hogy komoly emberek miért nem tudnak együtt dolgozni egy olyan cél érdekében, mindenki számára azonos. Vagy legalábbis annak kellene lenni. Lehet, hogy csak a saját optimizmusom mondatja velem, hogy azonosak a célok? Ez persze a nyilatkozatok szintjén nem derül ki, mégis érdekes, ki mit mond… Lássuk milyen volt az elmúlt év, és milyen lehet a folytatás?

Mini Transat, 2013

végjáték helycserével

 

4A verseny, ahol minden elôzetes rendezôi terv meghiúsult, amelyen összesen egy hónapot kellett várni a rajtra, és végül a Mini 6.50 hajóosztály valaha volt leghosszabb versenytávját hozta, de a hagyományokhoz méltó módon, az elsô helyért zajló izgalmas végjátékkal zárult.

Elsô magyar a Mini Transzaton

Méder Áron

 

4Áronnal Balatonlellén, a Bavaria Szilveszteri Regattán találkoztunk. Hosszan mesélt az életérôl, a vitorlázásról, a tengerrôl. Beszélt a Minirôl és persze a Mini Transatról… Most az interjú lényegét adjuk közre, amibôl kiderül, hogy álmainkat valóra is lehet váltani.

Rolex–ISAF: az Év Vitorlázói, 2013

Három 470-es a csúcson

 

42013. november 11-én az ománi Muscatban rendezték az ünnepélyes eredményhirdetést és díjátadót a világ legjobb vitorlázóinak választott kitüntetettjeinek. Ezúttal csupa 470-es versenyzôt tartottak édemesnek a díjra.

69. Rolex Sydney–Hobart

A Gyôzelem Gyôzelme

 

4Az elônyszámításos rendszerben a Victoire (Gyôzelem) nevû, Cookson 50-es típusú hajó nyerte a klasszikus Rolex Sydney–Hobart versenyt. Bár a gyôztes mindig kiemelt elismerést kap a versenyen, a sajtót és a világot elsôsorban az abszolút gyôzelemért folyó harc érdekli. Bob Oatley (Wild Oats) hetedik alkalommal ért abszolút elsôként a céla.

Korábbi számaink