Hajó Magazin

Kvalifikációs világbajnokság

Finn, első nap
Parti halasztással kezdődött a program, mert a seabreeze nehezen tudott bejönni. A sárga csoport szállt vízre előbb, majd a kék (így ők kevesebbet várakoztak). Zsombi az utóbbiban versenyez, mára kisszeles vitorlaszettet választott, ez a végül 10-11 csomóig frissülő szélben jó volt. A mezőny elment elsőre, Zsombi óvatos, biztonsági rajtjával kicsit beragadt. Huszonötödiknek ért fel a kreuzbójához, hátszélben előrébb lépett, a második kreuzra meglett a tempója, tizenötödik helyen zárta a szakaszt (ha bátrabban megy balra, talán előrébb), a záró hátszélben még két hajót megelőzött, tizenharmadik. Ezzel összetettben huszonötödik.
Bár a seabreeze alapvetően végig a bal oldalt mutatta erősebbnek, azért bejöttek páran jobbról a középmezőnyből, a menők jó része tizedik-huszadik pozíciók között áll most.
A lassan leálló szélben a rendezőség nem indított második futamot.
Keló elmondása szerint a hangulat rendben, egyenletesen jó teljesítmény a cél.

470-es, elsô nap
Gyapjas testvérek ragyogóan kezdtek a 4-5 csomós szélben, az első cirkáló szakaszon féltávinál vezettek is. Azonban egy szélforduló miatt visszaestek pár helyet, a bójához hetediknek értek fel. Bőszélben tartották a helyüket, de a következő cirkáló szakasz sem sikerült, a jelentősen gyengülő szél ismét elfotgott, ami további helyezésekbe került. A 9-10 helyről az utolsó hátszélben még feljöttek pár helyet, végül a 7.-ek lettek. Második futamra nem került sor.

Laser, Laser Radial és Nacra 17 osztályok részére nem volt futam.

Korábbi számaink