Hajó Magazin

Miami világkupa: az első két nap

Laser Radial
Három futamon van túl a mezôny.
Az elsô után Mári gyôzelmét ünnepelhettünk, a második viszont gyengébben (43. hely) sikerült. 
Elôfordul ilyen, nem érdekes. 
A harmadik futam 55. helye azonban már sajnos számít... 
Két kiesô ugyan valószínûleg meglesz, de már nem szabad hibázni.
Laser Standard
Vadnaiék négy futamot vitorláztak. Az elsô napon Jonatán kezdett jobban. Hogy pontosabb legyek ragyogóan vitorlázott (29., 23.), míg Benjamin (60., 35.) nem lehetett elégedett. Másnap helyet cseréltek. Benjamin 27., 21., Jonatán 38., 51.
470-es
Gyapjas Balázs: Sziasztok! Gyorsan összefoglalom hogy mi történt a 470-es pályán az elmúlt két napon. 
1 nap: halasztással kezdtünk, majd gyenge szélben vontaztunk a pályára. Gyenge széllel indult egy futam, amit a második krajcban lelôttek, mert leállt a szél. Ekkor vezettünk, ezért szomorúan vettük tudomásul, de tovább kellett lépni ezen. Késôbb 5-6 csomós szélben csináltunk egy futamot, egyenletesen vitorláztunk és a 14. helye futottunk be. Még egy futamra sor került, ezen a 13. helyen végeztünk.
2. nap: három futamot tervezett a rendezô. Mindenki tudta, hogy kemény lesz a free pumping miatt. A mi pályánkon 9-12 csomós szél fujt, kisebb lengesekkel. A futamokban próbáltunk minimális kockázatot vállalva vitorlázni, aminek meg is lett az eredménye. Nem csináltunk szélsôséges futamokat. A mezônyön jól látszik, hogy ez már nem az olimpia utáni év, amikor mindenki lazít, és új dolgokat próbálgat, idén már itt, az elsô versenyen mindenki száz százalékon pörög. Ezért úgy érezzük, hogy a mai 17. és 1ö. helyünk jónak mondható.
Holnap nekünk két futamot terveznek. Helyi idô szerint 12 órakor rajtolunk.
Gyapjas Balázs 
Fotó: Tóth Bogee

Korábbi számaink