Hajó Magazin

Santander, Finn 10. fuam

Ismét futamgyőzelem, és még ennél is több!
Izgalmakat tartogat a tizedik futam is a World Sailing világkupa versenyen. Berecz Zsombornak szurkoltunk.
A szél az előző napokhoz képest mérsékeltebb, sokszor inkább gyenge volt, 7-9 csomó között fújt, ritkán erősödött fel 10 csomósra. Az előrejelzés nem nagyon működött, sem a beígért seabreeze, sem az áramlás nem úgy jött, ahogy ígérték. Nem annyira a szélfordulók voltak a meghatározóak a taktikában, hanem a pöffök, amelyek nem egyértelműen kötődtek egy-egy oldalhoz. Erre kellett ma nagyon figyelniük a versenyzőknek.  

A tízedik futamban Zsombor luvban rajtolt, és a jobb oldalt választotta. Ez ugyan nem volt tökéletes, de nyolcadiknak így is felért bójához. Az első hátszélben a mezőny jobb oldalán vitorlázva, remek hajóvezetéssel és egy kis kiszorítós taktikával feljött a 3. helyre. Kreuzban balra nyitott, és ezt az oldalt ő vezette fel. Egészen sokáig húzta ezt az oldalt, és csak az erősödéssel ment át jobbra, ami jó döntésnek bizonyult, hiszen a második kreuz végén már elsőként fordult. Hátszélben megtartotta pozícióját, és gyönyörűen vitorlázva, elsőként futott be, megőrizve ezzel vezető helyét az összetettben! Az elônye négy pont
Ben Cornish és hat Edward Wright elôtt. Holnap nincs egyéb dolga, csak a két brittel kell foglalkozzon. Azonban az sem lesz egyszerû, hiszen közülük az egyik - Wright - mégiscsak világbajnok. A sorban következő észt Denis Karpak több mint húsz pont hátrányban van Zsomborhoz képest, azaz Zsombi dobogós helyezését már ô sem veszélyeztetheti, hiszen az éremfutamban a legjobb tíz versenyző indul és itt minden pont duplán számít. 
Eddig Zsombor számára fantasztikusan alakult a verseny, a selejtezők során három futamgyőzelmet aratott!
A döntő futamot holnap élőben közvetítik, várhatóan 12.30-kor kezdődik (KLIKK!)
Drukkoljuk Zsombinak!

Az eredménylista pedig itt található!

Korábbi számaink