Hajó Magazin

Vadnai Jonatán a hetedik!

Santander, szombat, Laser 9. futam
A magyar érdekeltségek közül kétórás halasztást követően a Laser osztály kezdett.
Vadnai Jonatán egy közepes rajtot követően kicsit beszorult a mezőnybe, de jó irányba nyitott, ezzel kitisztázta magát, majd fokról fokra lépdelt elire. A frissebb szélben vitorlázva jutott a tizedik helyre, amikor még egy várt szélforduló is segítette, hogy ötödiknek vehesse a kreuzbóját.

A hátszélben tömörült a mezőny, pillanatról pillanatra változott a sorrend, legalábbis a nyomkövető alkalmazás szerint. Jonatán jó sebességgel közelítette a leebóját, tartotta magát az 5-6. hely környékén, de végül negyedikként fordult!.
Jól állt a cirkáló szakasz kétharmadáig, 4-5 helyen vitorlázott, de a mezőny nagyon összetömörödött körülötte, 12 hajó tíz másodpercen belül vitorlázott, amikor keresztezték egymás útját. Úgy nézett ki, hogy Jonatán ebből nem jön ki jól, visszaesett a 11-12. helyre, de amikor ismét tiszta szélbe került, visszavette a negyedik pozíciót. Jonatán remekül vitorlázott, és harmadikként kerülte a felső pályajelet! Sokáig tartotta ezt a pozíciót, de a leebójánál egy baloldali frissülésben, belső hellyel hárman is megelőzték. Hetedik helyen ért célba. Soha rosszabbat! Bravó Joni!

Korábbi számaink